ABRASIEVE Tandtechniek


Kievitstraat 12 7481 BW Haaksbergen
0535725511 Klik om te bellen

Over ABRASIEVE Tandtechniek

Wilma Hurenkamp: “brengt Uw glimlach weer terug” 

HAAKSBERGEN - Klinisch Prothesetechnicus Wilma Hurenkamp houdt niet van massawerk. Ze trekt ruim de tijd uit voor haar cliënten. Abrasieve werkt samen met diverse tandartsen in de regio die hun patiënten doorverwijzen naar ABRASIEVE Tandtechniek aan de Kievitraat 12; naar Wilma Hurenkamp. 

Ze viert dit jaar haar 34-jarig bestaan als zelfstandig bedrijf. Ooit begonnen in loondienst, besloot ze 14 februari 1983 een eigen praktijk op te richten in Nijverdal . Op 1 augustus dat jaar verhuist ze naar de Beethovenstraat in Haaksbergen. Daar had ze haar laboratorium op een bovenverdieping. Het vakgebied nam de laatste jaren een enorme vlucht en Hurenkamp verhuisde met haar bedrijf naar de Kievitstraat waar ze nu al twintig  jaar praktijk houdt. ,,Bovendien zaten we vroeger op een etage en de doelgroep bestaat overwegend toch uit wat oudere mensen. Het traplopen was soms lastig”, blikt ze terug in de tijd. Het bedrijf van Abrasieve Tandtechniek is modern geoutilleerd. Samen met haar team, bestaande uit twee tandtechnische medewerkers, twee chauffeurs en een algemeen medewerkster beheerst Hurenkamp tot in de finesses alle facetten van de tandtechniek. Dat gaat van protheses, frames en gebitbeschermers tot kroon- en brugwerk en combinatie werkstukkenen het zo gehete klik gebit op implantaten. Daar tandartsen steeds meer gingen door verwijzen heeft ze het getuigschrift Klinisch Prothesetechnicus behaald. Waar door ze nu zelfstandig een nieuwe prothese mag maken. 

Implantaten zijn in veel voorkomende gevallen een geweldige oplossing vindt ze. ,,Vroeger was het veel moeilijker om voor patiënten met weinig kaak een goed vast zittende prothese te maken. Voor jong en oud is dit een enorme vooruitgang!! 

Voor het aanbrengen van de zogeheten klikprothese (implantaat) werkt Hurenkamp samen met een implantoloog of een daartoe bevoegde tandarts. ,,Het inbrengen van deze kunstwortel is een kleine operatieve ingreep. Als het implantaat belast mag worden, is het aan ons om daarop de prothese met het kliksysteem te maken. Dat kunnen één of meerdere tanden en kiezen zijn of een compleet gebit. 

De nieuwe vergoedingen door de zorgverzekeraar hebben het voor zowel de Klinisch Prothesetechnicus als voor de cliënt makkelijker gemaakt. Je kunt vandaag de dag rechtstreeks een afspraak maken met de Klinisch Prothesetechnicus. ,,Wij hebben er echter bewust voor gekozen om hierin met een tandarts samen te werken”, benadrukt Wilma Hurenkamp. ,,Zo bestaat altijd de zekerheid van een medische controle. Dat vind ik belangrijk naar de patiënten toe. Die verlaten hier dan ook tevreden het pand.” 

De lawaaierige hangmotoren hebben door de jaren heen plaats moeten maken voor gebruiksvriendelijk micromotoren. De al oude porseleinoven met zijn draaiknoppen is vervangen door computergestuurd apparatuur. Wilma Hurenkamp heeft de afgelopen 34 jaar geïnvesteerd in nieuwe machines voor het beste resultaat. 

In 2012 hebben wij verbouwd, we hebben nu een aparte behandelkamer. ,,Maar uiteindelijk blijft het in essentie handwerk. Dat is het mooie van dit vak”. Elke patiënt is uniek, dus elk werkstuk is bijzonder. We nemen alle tijd voor de patiënt en betrekken deze bij het hele proces. Men weet van A tot Z wat we aan het doen zijn om uiteindelijk tot een fijne, passende prothese te komen waar de patiënt nog heel lang plezier van heeft.” 

 

Abrasieve Tandtechniek van Wilma Hurenkamp is gevestigd aan de Kievitstraat 12 in Haaksbergen. Voor afspraken te bereiken onder telefoonnummer: 053-5725511.

Foto's

Ons Pand

Diensten

Frames
Gebitbeschermers
Implantaten
Kliniche Prothesetechnicus
Kronen en bruggen
Prothesen
Reparaties

Onze locatie

ABRASIEVE Tandtechniek


Kievitstraat 12 7481 BW Haaksbergen
0535725511 Klik om te bellen