Vraag de tandarts


Smirnoffstraat 5A 9716 JP Groningen
31 6 1333 54 39 Klik om te bellen

Over Vraag de tandarts

Waar komt tandenknarsen vandaan en hoe los je het op? 
 
Tandenknarsen gebeurt meestal tijdens het slapen. Vaak heb je dit dan ook niet door, maar het kan je nachtrust wel negatief beïnvloeden waardoor je overdag vermoeid bent. Word je na het slapen vaak wakker met hoofd- en kaakpijn? Dat kan het gevolg zijn van tandenknarsen. Heb je hier vaker last van? Dan is het handig om contact op te nemen met je tandarts of huisarts. 

Tip 1: Ontspanning 
Tandenknarsen ontstaat vaak ook door middel van stress. Zonder dat je het door hebt druk jij je tanden en kiezen op elkaar als je gespannen bent. En dit gebeurt dan voornamelijk tijdens het slapen waar je geen invloed op hebt. Daarom is het belangrijk om voor het slapengaan ontspanningsoefeningen te doen. Bij deze oefeningen hoef jij je niet per se op je mond en kaak te richten. Zorg ervoor dat je hele lichaam ontspant, daardoor heb je meer rust tijdens het slapen. 

Tip 2: Knarsbitje
Er is nog een oplossing om tandenknars te voorkomen. Neem een bitje tegen tandenknarsen. Als je deze tijdens het slapen draagt kunnen je tanden elkaar niet meer raken. Hierdoor is je gebit meer beschermd en wordt de gebitsslijtage ook niet aangetast. Ook zorgt het ervoor dat je spieractiviteit afneemt, zodat je kauwspieren tot rust kunnen komen. Wil je ook een knarsbitje? Neem dan contact op met je tandarts. 


Tip 3: Kijk of je last hebt van symptomen 
Ook is het belangrijk om te achterhalen hoe het komt dat jij last hebt van knarstanden. Heeft dit met spanning te maken? Lees dan snel onze ontspanning tips. Als je namelijk bewust bent van de oorzaken kun je het knarsen beter aanpakken, aangezien je dan weet wat je er ongeveer aan kunt doen. Vind je het moeilijk om erachter te komen? Hou dan bij of je vaak je kaken aanspant. Dit kun je gewoon bijhouden in je mobiel. Bron: demondzorgzaak.nl 

Diensten

Gebitbeschermers

Onze locatie

Vraag de tandarts


Smirnoffstraat 5A 9716 JP Groningen
31 6 1333 54 39 Klik om te bellen