Terug

Hoe beter te kunnen kauwen

Irene Buitenhuis

Heb onder 2 implantaten, bekostigd door Menzis.

Door veel prednisongebruik een enorme botontkalking.

Van mijn kaak schijnt niet zo veel over te zijn. Echter, dat werd ook gezegd van de onderkaak en die hebben de implantaten goed geaccepteerd.

Echter mijn hele gezicht is veranderd door verlies bot bovenkaak.

Mocht het nog mogelijk zijn implantaten te zetten in de bovenkaak en met wat extra vulling aan de voorkant (kon toen niet, dan werd de bovenprothese te zwaar) kom ik dan in aanmerking voor vergoeding van de implantaten door de Menzis vanuit de basis-verzekering plus aanvulling 1 dacht ik.

Immers het is óf heel slecht kunnen kauwen of misschien beter, maar dan wordt mijn gezicht vervormd tot een echte kinnebak. (zo was tenminste 2 jaar terug het eerste gebit gemaakt.).

 

Ben heel benieuwd naar uw antwoord.


1 Antwoord

Antwoord van tandprothetische praktijk Swalue

Geachte mw. Buitenhuis,

 

Deze situatie moet u goed laten beoordelen door een implantoloog. In principe is het zo dat alleen exceptionele gevallen in aanmerking komen voor vergoeding van implantaten in de bovenkaak. Dit houd in dat u sterk gegronde klachten moet hebben,u zeer gemotiveerd dient te wezen en altijd zal uw situatie ter controle worden beoordeeld door de controle tandarts van de Menzis. De eerste stap voor u is dus een gesprek aangaan met de implantoloog. Wanneer hij het eens is met uw standpunt zal hij een machtigingsaanvraag indienen bij de zorgverzekeraar, waarna het gehele traject in werking wordt gesteld. De hoeveelheid bot van uw bovenkaak kan hij ook goed beoordelen.

 

Met vriendelijke groet,

Ivar Swalue, tandprotheticus