Terug

Kan de kleur van de tanden op een brug (reeds geplaats) nog veranderd worden?

Leni Veuger

Drie weken geleden heeft mijn tandarts een brug van 4 tanden (2  voortanden en twee zijtanden) bij mij geplaatst.  Mijn tandarts vond het  i.v.m.  met de kleur van mijn ondertanden mooier om  de tanden op de brug  met  'barsten'  en gele strepen te laten maken. Het resultaat is dat alle 4 de tanden op precies de zelfde plaats deze barst en gele streep hebben. Ik vind het verre van mooi staan. Kan dit aangepast worden naar tanden  zonder barst en gele streep zonder dat de brug uit mijn mond gehaald hoeft te worden?


2 Antwoorden

Antwoord van Tandprothetische praktijk Prost

Goedendag Leni Veuger

 

In de meeste gevallen is de barst/gele streep naderhand nog wel te verwijderen zonder de brug eraf te moeten halen want dat lukt vaak niet zonder deze te beschadigen.  De "barsten"  zijn in de meeste gevallen in de laatste bak fase erop geschilderd. uw tandarts zal deze eraf kunnen rubberen en polijsten.

Indien de verkleuring in het porselein is mee gebakken is dit niet meer te verwijderen.

Ik hoop uw vraag beantwoord te hebben.

 

Mvg

O.Prost

Tpp-prost


Antwoord van Leni Veuger

Beste O. Prost,

Bedankt voor het reageren op mijn vraag inzake de gele kleur en barsten in mijn brug.

Door uw antwoord kan ik contact opnemen met mijn tandarts en vragen om dmv polijsting de barsten minder zichtbaar te maken  en vragen of de gele kleur is meegebakken in het porselein.

Met vriendelijke groet,

Leni Veuger.