Terug

Kroon niet mooi door doorschijnen grijze pin?

M

Destijds heb ik twee kronen als voortanden gekregen, om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen (er was maar 1 kroon nodig). Dit was erg mooi. Ik weet niet hoe het heet, maar ze zijn van een wat ouderwetser materiaal gemaakt. Er zit geen metalen binnenkant in, ze zijn helemaal wit. Omdat er van een voortand nog weinig stond is er een soort witte stift in geplaatst. Een tijdje terug raakte de kroon los en bleek het stift binnenin kapotgegaan. Mijn nieuwe tandarts koos voor een metalen grijze pin in de nieuwe kroon. Helaas schijnt deze door de kroon heen, waardoor de kroon een sport grijzige waas krijgt (alsof de tand aan het afsterven is). Daardoor zijn mijn voortanden ook niet meer mooi gelijk. Ik

baal hier enorm van. Mijn tandarts zegt geen andere oplossing te weten. De witte stift gaat het op den duur volgens hem niet houden en hij weet niet of er iets dergelijks als de pin bestaat in wit materiaal.

ik ben in het tandtechnisch laboratorium geweest: daar zag de kroon er mooi uit omdat de dame die de kroon maakte een soort witte typ-ex over de grijze pin deed voordat ze deze in de kroon plaatste. Het cement van de tandarts gaf schijnbaar niet hetzelfde effect. Echt balen! Hebben jullie tips? Ik hoop het! 

 


2 Antwoorden

Antwoord van TTL Geuzebroek Haarlem b.v.

Misschien kan de tandarts de stift maskeren met een cement waarmee je ook facings vastzet.

U kunt het hem/haar eens vragen. Hopenlijk helpt dit wel.


Antwoord van M

Dank je voor het advies. Is dat cement een ander soort dan waarmee een kroon met pin normaal vastgemaakt wordt? 

En zijn er nog andere opties?